• IN MEMORIAM JEF BEERENDS † 25-05-2019

BOOM-training:
hoe doe ik dat dan?

Als je niet langer gestresst wil zijn, als je het anders wil, als je je vrij wil voelen: hoe doe je dat dan? Het bewuste persoonlijke proceswerk is waar het mee staat of valt. Het vergt allereerst dat je ervoor kiest. En dan kan het geploeter zijn, als het onbewuste met de hakken in het zand zijn oude bekende gang mag gaan. De instrumenten uit de BOOM-training zorgen ervoor dat die oude bekende automatische patronen van het onbewuste nu juist de pas afgesneden worden, zodat er ruimte is voor wat jij werkelijk wil. En dat werkt echt.

De essentie van de BOOM-training is dat de onbewuste kant van je functioneren met het bewuste inzicht gaat mééwerken. Je krijgt zelf een concreet instrument in handen, waarmee je oude overlevingspatronen achter je kan laten. Dat betekent minder stress en meer ruimte.

overleven

Ken je dat gevoel? Dat je het wel weet, maar dat het toch telkens weer gebeurt? Toch ben je moe, terwijl je dingen doet die je leuk vindt. Toch val je uit naar je partner, wanneer het nergens op slaat. Toch eet je in je eentje een pak koekjes leeg. Voor je het weet zit je er weer, en baal je van jezelf. En je weet dat je het zo niet meer wil. Je wil je vrij voelen!

Vaak ken je je eigen valkuilen en patronen wel, misschien weet je ook goed waar ze vandaan komen. En toch. Toch zit je gevangen in gedachten waarvan je je niet altijd bewust bent. Toch voel je dat je het niet kan, dat je er alleen voor staat, dat je van alles moet… En doe je niet wat je eigenlijk wil.
BOOM staat voor beperkende opvatting over mezelf. De opvattingen over jezelf die je nu in de weg staan, zijn ontstaan toen je klein was en dienden toen een belangrijk doel: overeind blijven in een onbegrijpelijke wereld waar je afhankelijk van bent. Het gaat dus om oude overlevingsmechanismen die de kop opsteken en jou beperken in waar jij naar verlangt. Het is overleven in plaats van leven. Doordat ze op zo jonge leeftijd gevormd zijn, zijn ze in het onbewuste verankerd. En bij elke trigger rolt het onbewuste de oude patronen al weer uit voordat je het zelfs maar door hebt. Pas als je je er bewust van wordt, kun je dit een halt toeroepen.

chronische stress

Telkens staat ons lichaam dan al in een stress-stand. Dat gaat automatisch. Die oude patronen kunnen in een scala van lichamelijke en psychische klachten tot uiting komen. Zoals spanning, vermoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, snel overprikkeld zijn, slecht slapen, last van je buik, niet helder zijn, vaak ziek, weinig zin in seks, depressief, angstig, je draai niet kunnen vinden, geen contact met je gevoel etc. Elk beperkend gevoel dat voortduurt, levert chronische stress op. En chronische stress houdt zichzelf in stand, het zorgt voor een status quo waar je in vast komt te zitten. Chronische stress is funest voor je welbevinden en het ondermijnt je herstelvermogen.

Vastlopen in je eigen overlevingssysteem kan op allerlei manieren. Dat is voor iedereen anders. Als je voelt dat je vastzit, kun je je machteloos en wanhopig voelen, soms om gek van te worden. Als je voelt dat je niet verder komt, kun je proberen je daarbij neer te leggen met een gevoel dat het midden houdt tussen zo-is-het-nu-eenmaal en is-dit-het-nou. Juist als je in die vicieuze cirkel zit, weet je vaak op dat moment niet hoe je eruit komt. Voor je gevoel kun je er niet bij.

de kracht van het onbewuste

Het goede nieuws is: het hoeft niet meer. Het is mogelijk dit soort automatische patronen te doorbreken. De drijvende kracht daarachter is jouw verlangen om gelukkig en tevreden te zijn. Dit is waar de BOOM-training over gaat. Door de zichzelf genererende stress te stoppen, krijgt je herstelvermogen weer de ruimte. Als het vastzitten oplost, ervaar jij weer de ruimte om je leven te leven zoals jij nu wil.

Hoe dan? Door het onbewuste met je mee te laten werken. Dat is de ontbrekende schakel. Daarmee kun je jezelf niet alleen helpen om bij te sturen als je weer in de oude groef belandt. Je komt daarmee ook een stap verder dan dat: je kunt ervoor zorgen dat het onbewuste voortaan een rode loper uitrolt waar je graag overheen loopt. Voor de denkers onder ons: dit heeft een gedegen wetenschappelijke achtergrond, zoals o.a. naar voren komt uit het werk van Bruce Lipton en Joe Dispenza.

BOOM-instrumenten

De BOOM-training reikt hiervoor de instrumenten aan. Geen simpel tjakkaaa-trucje, wel een eenvoudige methode, die ingebed is in jouw ontwikkelingsproces. De essentie is om met de toepassing van de BOOM-instrumenten te komen tot een goede samenwerking tussen het bewuste en het onbewuste. Zodat jij wanneer dat nodig is, je onbewuste richting geeft in plaats van dat het jou stuurt.
In het weekeinde leer je concrete instrumenten waarmee je je onbewuste aanspreekt en voor je laat werken. Om uit die oude groef te stappen en je neus de goede kant op te zetten. Dit stelt je in staat om concreet en effectief iets te doen zonder dat het zwaar en moeilijk is, om je eigen proces op een speelse manier in handen te nemen.

er is een stem die geen woorden gebruikt, luister!

– RUMI –

zelfbekrachtigend

De BOOM-training is zelfbekrachtigend. De training is gericht op het aanleren van de BOOM-instrumenten, zodat je ze thuis zelf kan toepassen. Want onontkoombaar word je getriggerd en kom je weerstand tegen. Elke weg heeft hobbels. Was het voorheen lastig jezelf weer uit een dal omhoog te werken, voortaan heb je daarvoor een ondersteunend en positief hulpmiddel in handen.

Het is een ervaringsgerichte training, veel meer valt er niet over te zeggen. De training is opgebouwd uit het trainen met de instrumenten, afgewisseld met de benodigde theoretische achtergrondinformatie. Dompel jezelf erin onder, doe en oefen, en ervaar de kracht van het onbewuste.

praktische informatie

wanneer
De training bestaat uit een weekeinde (vrijdag en zaterdag) en een vervolgdag.
Er staan op dit moment geen trainingen gepland.

kosten

nadere informatie
De groep bestaat uit 4 tot 6 personen. Heb je vragen of wil je je aanmelden, neem dan contact met me op.

klik hier om contact op te nemen
foto: Storm Thorgerson
artiest: Hans Werner

BOOM-procesdag

Elk proces dat echt ergens over gaat, brengt verandering met zich mee. En verandering roept weerstand op. Want het onbewuste houdt ons doen en laten liever bij het oude. Het systeem doet wat het gewend is, het draait op routine. Daarom ook kunnen we het leven in al z’n complexiteit aan. Het is goed om te beseffen dat het onbewuste voor 95% bepaalt hoe we ons leven inrichten.

Verandering komt van het bewuste deel. Je bewust zijn van waar je zit, is nodig om de kracht van je onbewuste voor jezelf in te zetten. Anders gezegd: BOOM-herkenning is wel nodig. En daar zit ‘m net de crux: voor het onbewuste is zo’n BOOM onderdeel van de routine. We zijn er onbewust bekwaam in. We hebben soms niet eens door wat het is dat ons beperkt.
Met de BOOM-instrumenten werk je aan een goede balans tussen het bewuste en het onbewuste. Ze zijn proces-ondersteunend en kunnen blijvend een positieve werking hebben aanvullend aan ander (bewust) proceswerk dat je doet. Dat wil zeggen, als je ze toepast…

Wanneer het gewone leven met z’n bijbehorende gewoontes weer de overhand krijgt, is het logisch als je – als vanzelf – minder stilstaat bij wat je tegenhoudt om vrijuit te leven. Dat is waar de BOOM-procesdag van nut kan zijn. Het helpt je bewust te focussen en zet je weer in beweging. De BOOM-procesdag is bedoeld voor mensen die de BOOM-training gevolgd hebben.
Tijdens de BOOM-procesdag gaan we in op jouw persoonlijke proces en de aanknopingspunten voor het BOOM-werk die daarin zitten. Voor het herkennen en omdraaien van een BOOM is de blik van een ander vaak verhelderend, zeker als die blik procesgericht is. Want een veranderingsproces is ook een verwerkingsproces en weerstand is er niet voor niets.

Er staan op dit moment geen trainingen gepland.

geloof je in het leven als het lot dat je getrokken hebt?