• IN MEMORIAM JEF BEERENDS † 25-05-2019

inner child weekeinde

In deze training staat je positie in je ouderlijke gezin centraal en wordt de relatie ouder-kind belicht. Via familie-opstellingen ervaar je de dynamiek waarin je verstrikt bent geraakt, wat diepgaand inzicht oplevert en tegelijkertijd voor een stuk heling zorgt. Je ervaringen worden geplaatst in de context van het verwerkingsproces waar jij in het hier en nu in zit.

Je innerlijk kind mag weer kind zijn. Jij hebt daar nu de draagkracht voor. Met een diep doorvoeld inzicht in de last die je in het familiesysteem op je genomen hebt, kun je jezelf daarvan bevrijden. Zo komen je oorspronkelijke verlangens en je levenslust vrij.

geïnternaliseerde ouder

Als kind leerde je in de eerste plaats van je ouders en dan niet alleen de leuke dingen. Bij negatieve reacties van je ouders gaf je toen al gauw jezelf de schuld. Je was immers afhankelijk van ze. Afgekeurd worden is zo zelfafkeuring geworden, met de stem van de geïnternaliseerde ouder.
Het is belangrijk die stem te herkennen. Ooit was het behulpzaam om naar die stem te luisteren, omdat die je als kind in staat stelde te overleven. Nu niet meer. Nu is het van belang om deze interne saboteur niet langer te geloven.

eigen stem

Leer je eigen stem kennen. Luister naar je gevoelens en emoties, je oordelen en meningen. Zodat je gaat ervaren welke gevoelens en gedachten van jezelf zijn en welke je van je opvoeders hebt overgenomen. Zie in welke ideeën en daaraan gekoppelde emoties je remmen, waardoor je niet dat doet wat je gelukkig maakt. Zodat je die interne saboteur met pensioen kunt sturen en voortaan wel kan doen wat je bevredigt. Zo laat je overlevingspatronen los die niet langer functioneel zijn, en ontstaat er ruimte voor verwerking op het niveau van het innerlijk kind. Want nu kun je wel dragen wat je toen niet kon.

liefdevol toelaten

In de training komt het innerlijk kind met behulp van psycho-drama en voice dialogue aan het woord. Dit helpt om zichtbaar te maken welke rol de geïnternaliseerde ouder inneemt ten opzichte van het emotioneel en fysiek afhankelijke kind dat je in je draagt. Het innerlijk kind vraagt enkel bevestiging en niet langer de afkeuring die het al veel te goed kent. In gesprek met je innerlijk kind kun je weer in contact komen met je eigen energie, met jouw authentieke verlangens en behoeften. Je innerlijk kind wacht liefdevol op je.

foto: Mikito Tateisi

zonder weerstand geen groei

familie-opstellingen

In deze training wordt gewerkt met methodische opstellingen. In een familie-opstelling wordt zowel de structuur zichtbaar als de dynamiek voelbaar van je belevingen aan je ouderlijke gezin. Door dit proceswerk in het veld van je voorouders, wordt voelbaar waar lasten voor een ander gedragen zijn, ook maar niet alleen door jou. Er komt ruimte voor herstel van de balans en dat brengt licht in het systeem.
Er is ruimte voor meerdere opstellingen in het weekeinde, hoeveel precies is afhankelijk van het groepsproces. Niet alleen als onderwerp van een methodische opstelling ervaar je de inzichten die het brengt voor je eigen proces, ook als representant is deelnemen aan een opstelling erg leerzaam.

levenskracht

Er is moed voor nodig om alles wat je internaliseerde weer terug te geven aan de eigenaren. Met de inzichten die je krijgt tijdens het inner child weekeinde leer je verantwoordelijkheid te nemen voor de behoeften van je innerlijke kind. De levenskracht van het kind wordt daardoor weer voelbaar, wat stimuleert om weer met zin, spontaan en levenslustig aan het leven deel te nemen. Je neemt je eigen proces in eigendom en verkrijgt eveneens inzicht in het proces van anderen.

het is oké, kleine. het hoeft niet meer

praktische informatie

wanneer
Er staan op dit moment geen trainingen gepland.

kosten

nadere informatie
Als je een vraag hebt of je wilt je aanmelden, neem dan contact met me op.

Klik hier om contact op te nemen

geef je innerlijke kind niet waar het om vraagt, maar wat het werkelijk nodig heeft