• IN MEMORIAM JEF BEERENDS † 25-05-2019

trainingen

Bij een ander herken je patronen en gedragingen vaak sneller dan bij jezelf. En het feit dat jij juist dat herkent, zegt uiteindelijk iets over jezelf. Hierin ligt het belang van werken in een groep: je leert van elkaar. Je spiegelt elkaar. Iets wat je in jezelf nog niet onder ogen wilt zien, kun je veilig via een ander gaan ervaren. De groepsdynamiek geeft jouw ontwikkelingsproces een extra dimensie.

in de groep

In de trainingen in groepsverband kun je onderzoeken hoe je omgaat met de tweezijdige behoefte die ieder mens heeft: de behoefte aan individualiteit en de behoefte aan gezamenlijkheid. Beide zijn even belangrijk. Het werken in een groep heeft daartoe een duidelijke meerwaarde. De veilige omgeving maakt dat het een proeftuin is om de balans tussen individu en samen te leren kennen en te gaan ervaren.

Elke training is procesgericht. Daarbij is ruimte voor het proces van iedere deelnemer in samenhang met het groepsproces. Het gaat over ervaringsgericht leren, leren door te doen. Zoals we in het echte leven elke dag meemaken.
En dat vergt een inspanning. Het is niet moeilijk, het kost moeite. Elk proces is confronterend, want buiten je comfortzone zit de verandering. Tijdens de trainingen gebeurt dat in een beschermde, begeleide context. En waar je geraakt wordt, zit de ruimte voor heling.

basistraining liefde en intuïtie

Een tweejarige, ervaringsgerichte training met expliciete aandacht voor het groeiproces van jou als individu, in contact met de ander.

lees meer

inner child weekeinde

Aan de hand van methodische opstellingen krijg je oog voor je innerlijk kind en kom je weer in contact met je eigen authenticiteit.

lees meer

BOOM-training: hoe doe ik dat dan?

Je krijgt concrete, eenvoudige instrumenten in handen, waarmee je oude onbewuste overlevingspatronen achter je kunt laten.

lees meer

begeleide intervisie-groep

Tweemaandelijkse dag waarop het reflecteren op elkaar en leren van elkaar centraal staat, gericht op integratie van ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

lees meer

parenweekeinde

Een training voor paren gericht op het ervaren van ieders individuele kracht en van de kwaliteit van werkelijk in verbinding zijn met elkaar.

lees meer

trancedans: dans je vrij

Een middag om op de muziek de beweging naar binnen te maken en je energie weer vrij te laten stromen.

lees meer

vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt

– JOHAN CRUIJFF –