• IN MEMORIAM JEF BEERENDS † 25-05-2019

trainingen

Jef’s werk was procesgericht en ervaringsgericht. Werken in een groep was daar onderdeel van, met ruimte voor het proces van iedere deelnemer in samenhang met het groepsproces.

Het is leren door te doen, zoals we in het echte leven elke dag meemaken, maar dan in een beschermde, begeleide context. Bij een ander herken je patronen en gedragingen vaak sneller dan bij jezelf. En het feit dat jij juist dat herkent, zegt uiteindelijk iets over jezelf.

Het proces aangaan met jezelf vergt een inspanning. Het is niet moeilijk, het kost moeite. Elk proces is confronterend, want buiten je comfortzone zit de verandering. Elk proces dat echt ergens over gaat, brengt niet alleen verandering maar inherent daaraan ook weerstand met zich mee. Je moet daar zelf doorheen, maar het hoeft niet alleen. En waar je geraakt wordt, zit de ruimte voor heling. We hebben ons zelfbewustzijn hiervoor nodig, en evenzeer is het van belang ons onbewuste functioneren aan te spreken.

Wat wij deden en deelden met Jef leeft voort. Wil je meer weten over de mogelijkheden aan begeleiding, bijvoorbeeld over training in onbewustzijn, stuur dan een berichtje via het contactformulier.

inner child werk

Aan de hand van systemische opstellingen krijg je oog voor je innerlijk kind en kom je weer in contact met je eigen authenticiteit.

lees meer

BOOM-training: hoe doe ik dat dan?

Je krijgt concrete, eenvoudige instrumenten in handen, waarmee je oude onbewuste overlevingspatronen achter je kunt laten.

lees meer

vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt

– JOHAN CRUIJFF –